Onnistuneet pellonpiennarpäivät Joroisissa ja Kurikassa

Onnistuneet pellonpiennarpäivät Joroisissa ja Kurikassa

10.8.2022
Juhlahumua ja kattava valikoima lajikkeita

Säiden valtiaat olivat Sirpa ja Juha Rytkösen puolella perjantaina 5. elokuuta, kun Rytkölän siementilalla Joroisissa pidettiin avoimien ovien päivä pellonpiennarkierroksineen. Perjantain sää helli tapahtumaväkeä: oli lämmintä ja aurinkoista. Lauantaina saapuikin säärintama tuoden kovaa tuulta ja sadetta.

Avoimien ovien päivä juhlisti Juha Rytkösen 35-vuotista yrittäjätaivalta. Asiakkaita, ystäviä ja yhteistyökumppaneita oli saapunut paikalle yli 70 – kiitos kaikille mukana olleille!

Mukana oli useita yhteistyötahoja ja tilaisuudessa kuultiin hyviä puheenvuoroja. Peltokierroksella oli nähtävillä useita eri kasveja ja lajikkeita: ohrat Vanille, Onerva ja Turkka, kaurat Niklas ja Benny, kevätvehnä Helmi sekä Eso-herne.

Juhlan kunniaksi vieraiden oli mahdollista osallistua arvontaan, jonka pääpalkintona oli 600 kg:n suursäkki viljan siemeniä tai 100 kg nurmisiemeniä tilan valikoimasta. Onnetar suosi Ahti Hämäläistä Joroisista. Lisäksi arvottiin Kaks Ruusua-ravintolan lahjakortti sekä kymmenen Peltosiemen-tuotepalkintoa. Onnittelut voittajille!

”Lämmin kiitos vierailijoille ja yhteistyökumppaneille, tästä on hyvä jatkaa kohti puinteja ja uutta siemenkautta”,

Sirpa ja Juha Rytkönen

Peltosiemen_pppaiva_Rytkola_05082022
Peltosiemen_pellonpiennar_Rytkola_05082022
Esittelyssä lujakortisia uutuuslajikkeita

Korpi-Tassin pakkaamolle Kurikkaan oli saapunut parisenkymmentä viljelijää tutustumaan uutuuslajikkeisiin tiistaina 9. elokuuta. Illan isäntä Jussi Korpi-Tassi arvioi paikalle kokoontuneiden viljelijöiden kokonaishehtaarien huitelevan reilusti yli tuhannessa.

Esillä olivat lujakortiset Vanille-mallasohra, monitahoinen ohra Huima sekä nimensä mukaisesti jämäkkä Vahva-kaura (linjanumero BAUB 2016.4280). Lujakortisuus oli yksi illan puheenaiheista, sillä sään ääri-ilmiöiden lisäännyttyä viljeltävien lajikkeiden on kestettävä muun muassa rankkoja sateita.

”Näitä vain Peltosiemenen valikoimassa olevia lajikkeita kelpaa sen puolesta esitellä”, totesi Jussi Korpi-Tassi.

Myös Vanille-mallasohra kiinnosti. Eräs viljelijä otti rintataskuunsa komean Vanille-tähkän ja sanoi vievänsä vanhalle isännälle näytille. ”On niin komia tähkä, että luulee kalavaleeksi muuten”, sanoi vieras pilke silmäkulmassaan.

”Oli onnistunut iltatilaisuus ja syntyi hyviä keskusteluja lajikkeista – iso kiitos kävijöille”, summasi Jussi Korpi-Tassi.

Peltosiemen_pellonpiennar_Korpi-Tassi_09082022

Teksti: Riikka Susi