RiinaBOR – aikainen kaura

Aikainen, satoisa kaura RiinaBOR

• Erittäin satoisa aikainen kaura
• Viihtyy erilaisissa viljelyolosuhteissa
• Korsi luja ja taudinkestävyys hyvä

Kasvuaika

Riina on aikaisimpia kauralajikkeitamme, kasvuajaltaan Akselia kolme päivää aikaisempi.

Sato

Riina on kasvuaikaluokassaan satoisa ja pärjää hyvin erilaisissa kasvuoloissa. Multamailla ja pohjoisilla viljelyalueilla Riina haastaa satoisuudellaan myöhäisempiä kauralajikkeita. Riina on menestynyt erityisen hyvin myös kuivissa oloissa, joissa kaura alkaa helposti vedenpuutteen takia ennenaikaisesti tuleentua.

Korsi

Riina on laonkestävyydeltään kauralajikkeiden parhaimpia. Korsi on pituudeltaan Akselin kortta lyhyempi. Borealin kokeissa lakoutuminen on ollut niin vähäistä, että kasvunsäädekäsittely ei ole ollut taloudellisesti kannattavaa.

Taudinkestävyys

Riinan taudinkestävyys on erittäin hyvä. Se on lehtilaikun kestävyydeltään lajikkeiston parhaimmistoa. Siemenen peittaus ja tautientorjuntaruiskutus ovat tarpeen, jos kauraa viljellään yksipuolisesti ja etenkin suorakylvössä.

Sadon laatu

Riinan sadon laatu on hyvä kaikkiin kauran käyttötarkoituksiin. Hehtolitrapaino on korkea. Valkuaispitoisuus on satotasoon nähden erinomainen. Jyvä on valkokuorinen. Rasvapitoisuutensa puolesta Riinaa voidaan hyvin käyttää sekä rehuksi että elintarviketeollisuuden raaka-aineeksi.

Käyttötarkoitus

Soveltuu elintarviketuotantoon, rehuksi ja myös vientikauraksi.

Viljelysuositus

Suositellaan viljelyyn vyöhykkeille I, II, III, IV

Maaperä

Riina soveltuu viljelyyn tasaisen hyvin kaikille maalajeille. Erityisen hyvin se on menestynyt lujan kortensa ansiosta kauran päätuotantoalueen multavilla ja eloperäisillä mailla. Jalostajan kokeiden perusteella se menestyy myös kohtalaisen poudanaroilla lohkoilla. Hyvin rehevissä kasvustoissa kasvunsääteen käyttö varmistaa hyvälaatuisen sadon saantia

wpDataTable with provided ID not found!