HarbingerBOR – mallasohra

Haluttu mallasohra HarbingerBOR

Satoisa Harbinger on laadukas kotimainen mallasohra, jolle on kysyntää. Suomen oloihin jalostettu lajike on lujan kortensa ja hyvän taudinkestävyytensä ansiosta viljelyvarma lajike. Mallasohralle tärkeät laatuominaisuudet iso jyväkoko ja alhainen valkuaispitoisuus ovat niin ikään Harbingerillä kohdallaan. Hyvien viljely- ja laatuominaisuuksiensa ansiosta Harbinger on hyväksytty viralliseksi mallasohraksi Suomessa.

Sato, korsi ja kasvuaika

Harbingerin sadontuottokyky on hyvä. Se on satoisuudeltaan mallasohrien parhaimmistoa. Virallisissa lajikekokeissa Harbinger on menestynyt hyvin viljelyvyöhykkeillä I-III ja kaikkina koevuosinaan. Myös käytännön viljelyksillä Harbinger on osoittanut sato- ja laatupotentiaalinsa. Harbinger on erittäin lujakortinen mallasohra. Korrenpituus on sama kuin Scarlettin tai NFC Tipplen. Harbinger on melko myöhäinen kaksitahoinen ohra. Sen kasvuaika on sama kuin Barken tai Annabellin.

Sadon laatu

Harbinger on tasainen, varma mallaslaadun tuottaja. Harbingerin tuhannen jyvän paino, hehtolitrapaino sekä I+II -lajitteiden osuus ovat melko korkeat. Valkuaispitoisuus on selvästi matalampi kuin useimpien muiden mallasohralajikkeiden. Harbinger tuottaa korkealaatuisen, mallasohrakelpoisen sadon erilaisissa kasvuolosuhteissa ja sen hyväksymisprosentti mallastuskäyttöön on ollut korkea.

Taudinkestävyys

Harbinger on täysin härmänkestävä lajike. Myös verkkolaikun kestävyys on hyvä. Tautientorjunta suositellaan tehtäväksi vain todellisen tarpeen ja asetetun satotavoitteen mukaisesti.

Viljelysuositus

Suositellaan vyöhykkeille I, II, IIIe

Käyttötarkoitus

Mallastus, rehut, tärkkelystuotanto

wpDataTable with provided ID not found!

Saatavilla seuraavilta pakkaamoilta:


Pohjolan Jyväjemmari Oy, Matti Lappalainen
Rapakkojoentie 70, 74630 Kiuruvesi