Tänään on  Onnea:
Tiedotteet

Viljelijän Berner ja Peltosiemen Oy aloittavat siemenkauppayhteistyön

Uusi maatalouskaupan suoramyyntiorganisaatio Viljelijän Berner laajentaa tuotevalikoimaansa viljansiemeniin.

Peltosiemen Oy on itsenäisten siemenpakkaamojen muodostama ketju, tuottaa yhdessä sopimusviljelijöidensä kanssa peltoviljelyssä käytettäviä sertifioituja siemeniä. Päätös yhteistyön aloittamisesta oli molemmille yrityksille yhteisen arvomaailman vuoksi helppo. Kotimaisten, suoraviivaisesti ja kustannustehokkaasti viljelijöiden kanssa toimivien yritysten oli helppo löytää toisensa.

- Peltosiemen -ketju muodostuu maatilapakkaamoista, jotka ovat kaikki suomalaisia perheyrityksiä. Oli hyvin luontevaa lähteä yhteistyöhön Bernerin, myös suomalaisen perheyhtiön kanssa, toteaa Peltosiemen Oy:n toimitusjohtaja Timo Uusi-Rauva.

Berner ilmoitti viime joulukuun Viljelijän Berner -julkistamistilaisuudessa laajentavansa tuotevalikoimaa kasvinsuojelusta muihin peltoviljelyn panoksiin. Siemenet ovat luonnollinen jatkumo tässä kehityksessä, sillä ne ovat kasvinsuojelun tavoin erityisosaamista ja asiantuntemusta vaativa tuoteryhmä.

- Peltosiemen Oy:n hyvillä lajikkeilla ja laadukkaasti tuotetuilla siemenillä pystymme tuomaan viljelijöille juuri heidän tilanteeseensa parhaiten sopivia ratkaisuja. Uskomme, että asiantuntijamme pystyvät auttamaan viljelijöitä saavuttamaan parempia satoja ja siemenet ovat tärkeä osa tätä kokonaisuutta. Yhdistämällä uusin lajiketieto kasvinsuojeluosaamiseen antaa mahdollisuuden tuoda viljelijöille lisäarvoa viljelyyn ja edistää työtä parhaan sadon puolesta, kertoo Bernerin maatalousliike-toiminnasta vastaava johtaja Kalle Erkkola.